Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka słoneczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 garść
jajko 4 szt
oliwki czarne 4 łyżki
tuńczyk kawałki w oleju 1/2 puszki
sos winegret
marchewka młoda 2 szt
szczypior
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka słoneczna

Fasolkę szparagową kroimy na mniejsze kawałki ,marchewkę skrobiemy i kroimy w plasterki . warzywa gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki . Oliwki odcedzamy z zalewy . szczypior siekamy . Tuńczyka odcedzamy z zalewy . Robimy sos winegret na bazie oleju kujawskiego .Mieszamy odstawiamy . Składniki sałatki mieszamy z sobą polewamy sosem winegret . Na wierzch kładziemy tuńczyka .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania60 30.07.2012 18:34
Superancka
agaK. 30.07.2012 14:06
super
marlena2 30.07.2012 13:01
pyszne
anja3107 30.07.2012 08:07
super
iwa643 30.07.2012 07:56
polecam na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak