Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowo-selerowa i oliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwki zielone do smaku
oliwki czarne do smaku
seler konserwowy 1 słoik
ogórki kiszone małosolne
olej
Pieprz biały mielony Prymat mielony
przyprawa do potraw Kucharek
matijasy 1 tacka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowo-selerowa i oliwkami

Śledzie osączyć i pokroić w kostkę.
Seler odcedzić z zalewy i ew. przepłukać pod ciepłą wodą - pokroić na mniejsze kawałki.
Dodać pokrojone ogórki i oliwki.
Doprawić pieprzem i kucharkiem, polać olejem.
Wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 13.09.2013 21:34
też lubię śledzie w różnistych smakach..
eagle 01.03.2013 18:35
Zapewne to papryka - często oliwki są nią nadziewane...
Granita 28.01.2013 03:03
ciekawe...Czym jest to czerwone wypełnienie w zielonych oliwkach?
Pomocnik 20.01.2013 19:45
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak