Sałatka śledziowa z piklami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korniszony

    4-5 szt
  • cebula biała

    1 szt.
  • sok z cytryny

  • cukier

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • oliwa

    5 łyżek
  • pieczarki marynowane

    1 mały słoik
  • papryka marynowana

    5-6 kawałków
  • matijasy

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę marynowaną i filety śledziowe kroimy w paski. Pieczarki osączamy z zalewy i kroimy w cieńskie plasterki, tak samo krpimy korniszony. Cebulę oieramy, grubo siekamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na ok. 1 godz. aby się zmożyła. Po tym czasie wszystkie skłądniki przekłądamy do salaterki oprószamy przyprawami i polewamy oliwą. Wszystko dokłądnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 03.06.2013 09:44
fantastyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat