Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z cieciorką i sosem musztardowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka 1/2 puszki
śledzie w oleju 4 szt
roszponka 3 garście
ogórek zielony 1 szt
pomidor 2 szt
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki
śmietana 12% 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z cieciorką i sosem musztardowym

Sałatę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty. Pomidory myjemy i osuszamy , drobno kroimy w kosteczkę. Ogórka zielonego dobrze myjemy nie obieramy tylko kroimy w długie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Cieciorkę odsączamy na sicie. Śledzie także odsączamy z oleju na sitku. Następnie kroimy je w skośne kawałki. Przygotowujemy sos , rózga mieszamy musztardę miodową z śmietaną. Składniki lekko mieszamy z sobą . Układamy na talerzach , solimy do smaku i polewamy sosem musztardowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak