Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa przekładana dipami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
papryka konserwowa 2 małe kawałki
sól
pieprz
śmietana gęsta 150 ml
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
ogórek kiszony 2 szt
jabłko 1 połówka
matijasy 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa przekładana dipami

Na początek przygotowywujemy dwa dipy koperkowy i czosnkowy.
Śmietanę rozdzielamy po równo do dwóch miseczek do jednej dodajemy koperek a do drugiej posiekany czosnek, w każdym sosie musi znależć sie jeszcze szczypta soli i pieprzu.
Jabłko, cebulę, paprykę, ogórki i śledzie kroimy w kostkę, warstwowo wszystkie składniki przekładamy do miseczek lub szklaneczek, dip czosnkowy i koperkowy także musi znajdować się między warstwami reszty składników.
Po przygotowaniu, naczynka z sałatką umieszczamy w lodówce na min. godzinę, aby składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolineczka 19.01.2014 15:11
czy ja wiem ..
Bernadeta1 18.01.2014 12:32
smaczny śledzik
cukiereczek 14.01.2014 16:55
ciekawe jak smakuje
Mira85 14.01.2014 16:48
fajne danie
Wiesława1 14.01.2014 16:40
świetne danie
Romanowka 14.01.2014 16:13
charakterne składniki wróżą super smak!
Konczi 14.01.2014 15:01
lunie takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak