Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa po japońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4-5 szt.
cebula czerwona 2 szt.
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki konserwowe 3 szt.
jajko 4 szt.
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa po japońsku

Śledzie wymoczyć w wodzie, by nie były zbyt słone. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe i cebulę pokroić w kostkę. Wymoczone śledzie pokroić w duże kawałki. Wszystko razem wymieszać, dodać odsączony z zalewy groszek. Do sałatki dodać majonez z jogurtem, przyprawić pieprzem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 26.01.2016 13:51
dobra sałatka
Pani Domu 26.01.2016 10:44
smakowałaby mi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak