Sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    5-6 szt.
  • jajko ugotowane na twardo

    3 szt.
  • ziemniaki

    4 szt.
  • por (biała część)

    1 szt.
  • groszek konserwowy

    1
  • marchewka

    3 szt.
  • pomidor

    1 szt.
  • majonez

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewkę i jajka ugotować. Śledzia na moczyć parę godzin. Zimne i obrane warzywa pokroić drobno w kostkę razem z jajkami, ogórkami i porem. Dodać śledzie pokrojone w kostkę i 4 łyżki groszku konserwowego. Doprawić pieprzem. Wymieszać z majonezem. Ze sałatki na półmisku uformować rybę. Pomarańczowe pola to starta na miazgę ugotowana marchewka. Obrzeża kawałki pomidora. Usta - rzodkiewka. Oczy ziele angielskie. Grzbiet i płetwy powycinana gotowana marchew

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 05.12.2016 08:34
jaka śliczna rybka
IZABELA29 15.08.2016 12:03
arcydzieło na talerzu
Klausia 24.03.2016 23:37
ojej, ale wygląda fajnie :D
Megi 17.02.2016 07:03
sałatka zjawiskowa
mala2021 03.02.2016 22:05
Świetnie pomysł na podanie sałatki
ben-ka 30.12.2015 15:24
Brawo za pomysł !
DorotaZ 12.12.2015 17:31
Pięknie podana sałatka :)
Lakiluzer 11.12.2015 12:47
Zapraszam :)
Katarzyna34 09.12.2015 19:45
Pięknie podane
kasienka23 09.12.2015 18:06
rewelacyjnie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat