Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA RYŻOWO – WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1/2 puszki
majonez 4 łyżki
papryka zielona 1 sztuka
ryż 1/2 szklanki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA RYŻOWO – WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM

Ryż gotuję z dodatkiem curry, następnie łączę go z połową majonezu i tuńczykiem. Całość przekładam następnie do miseczki.
Paprykę zieloną pozbawiam gniazda nasiennego, drobno kroję i układam jako kolejną warstwę w miseczce.
Na koniec kukurydzę odsączoną z zalewy układam jako trzecią warstwę i smaruję resztą majonezu. Sałatkę wstawiam na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 13.09.2014 11:42
Bardzo smakowita sałatka,fajne zestawienie składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak