Sałatka ryzowo - makaronowa z tuńczykiem i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • makaron

    100 g
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • majonez

    1 łyzka
  • Czosnek suszony Prymat

    pół łyżeczki
  • tymianek

    1 szczypta
  • sól

  • pieprz

  • cząber

  • brzoskwinie w puszce

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż i makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.
Tuńczyka lekko odsączamy z sosu.
Brzoskwinie odsączamy i kroimy w kostkę.
Majonez mieszamy z przyprawami.
Ryż i makaron wkładamy do miski, dodajemy tuńczyka, brzoskwinie i majonez.
Wszystko mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 26.01.2012 23:43
dzi?kuj?
Jolanta40 26.01.2012 09:18
smakowite po??czenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat