Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
papryka żółta 1 sztuka
szczypiorek 0,5 pęczka
groszek konserwowy 0,5 puszki
majonez 3-4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę. Groszek oraz tuńczyka odsączamy z zalewy, szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem, mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 29.01.2017 12:58
apetycznie wyglada
Madzai 29.01.2017 11:48
Bardzo ją lubię :)
ilka01 29.01.2017 10:40
ciekawa propozycja :)
Ania321 29.01.2017 00:41
wygląda pysznie :)
MagdalenaIC 29.01.2017 00:01
Robię podobną , jest pyszna :)
Łukasz15 28.01.2017 22:48
Bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak