Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
ogórki kiszone 3 sztuki
por (biała część) 0,5 sztuki
jajko 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk w sosie własnym 1-2 puszki
ryż paraboliczny 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Tuńczyka i groszek osączyć. Paprykę oczyścić i pokroić w kosteczkę. Kiszone ogórki pokroić w kosteczkę. Por oczyścić i pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać razem, dodać 3-4 czubate łyżki majonezu, doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem warto sprawdzić czy nie przyda się jeszcze jedna łyżka majonezu (czasem ryż lubi 'wciągnąć' wilgoć i sałatka jest za sucha). Można ozdobić posiekanym jajkiem i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 25.08.2013 21:04
Taka sałatka to coś w sam raz dla mojego męża:)
Katarzyna59 25.05.2013 20:22
świetny przepis
Mati13 13.04.2013 18:06
bardzo smaczna, lubie salatki z tunczykiem
Wafelek2601 05.02.2013 09:05
Przepyszna
mysza75 24.01.2013 12:37
prosta, smaczna czyli to co każdy lubi :-)
radosna29 21.01.2013 22:30
lubie tunczyka z ryzem super jak dla mnie to jest polacznie
pajbek 21.01.2013 18:29
Super sałatka :-)
fotoviderek 21.01.2013 17:34
Dobre danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak