Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z szynką, ananasem i kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 woreczka
kukurydza w puszce 1 szt
ananas w puszce 1 szt
szynka gotowana 20 dag
por (biała część) 1 kawałek
majonez tradycyjny 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z szynką, ananasem i kukurydzą

Ryż ugotować i odstawić do usunięcia. Ananasa i szynkę pokroić w drobną kostkę. Pora oczyścić i pokroić w drobne paseczki. Wszystkie składniki połączyć i dodać majonez i jogurt. Doprawić pieprzem i solą. Jeśli ktoś lubi można też dodać ząbek czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 15.02.2014 15:16
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak