Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 2 szt
szynka 10 dag
oliwa 5 łyżek
śmietana 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 20 dag
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z serem

Ser kroimy w drobne paski. Paprykę myjemy i wrzucamy do gorącej osolonej wody. Gotujemy ok 3 min. Ostudzoną paprykę kroimy w paski,. Szynkę kroimy również w paski. Ryż, ser, paprykę i szynkę łączymy ze sobą. Oliwę mieszamy ze śmietaną i musztardą. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do sałatki i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak