Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dkg
sól
pieczarki marynowane 1 słoiczek
ogórek konserwowy Smak 4 sztuki
jaja 3 sztuki
tuńczyk kawałki w oleju 1 opakowanie
cebula czerwona 1 sztuka
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Ogórki i pieczarki pokroić w kostkę, osączyć.
Krok 1 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
2
Ryż ugotować i ostudzić.
Krok 2 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
3
Jajka ugotować na twardo.
Krok 3 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
4
Pokroić w kostkę i dodać do ryżu.
Krok 4 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
5
Dodać ogórki i pieczarki.
Krok 5 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
6
Dodać tuńczyka pozbawionego oleju.

Krok 6 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
7
Czerwoną cebulkę pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Krok 7 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
8
Dodać majonez. Dodać musztardę. Przyprawić do smaku.

Krok 8 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto
9
Wszystkie składniki sałatki wymieszać.
Krok 9 - Sałatka ryżowa z pieczarkami i tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 09.06.2015 23:19
super smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak