Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z papryką i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sałatka:
sól
cebuli posiekanej 1 łyżka
czerwonej papryki 1 strąk
sera edamskiego 20 g
marynata
sosu sojowego 100 ml
sok z cytryny
curry
ryż 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z papryką i serem

Ryż zagotować w osolonej wodzie, ogień zmniejszyć, ryż gotować 25 minut pod przykryciem. Odcedzić, dobrze osączyć na sitku, wystudzić.
Paprykę oczyścić, umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w kostkę, ser w cienkie paseczki.
Sos sojowy wymieszać z sokiem z cytryny i przyprawami, wrzucić cebulę, dodać wszystkie składniki, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak