Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z brokułem i filetem drobiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt
ryż 2 woreczki
brokuł 1 szt
kukurydza 1 puszka
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 1 łyżka
kwaśna śmietana 2 łyżki
przyprawa gyros do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z brokułem i filetem drobiowym

Brokuł gotujemy, odsączamy i studzimy.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w mała kostkę, posypujemy przyprawą gyros i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy do przestygnięcia. Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.Ostudzony ryż dodajemy do mięsa. Dodajemy również odsączoną kukurydzę i mieszamy. Majonez mieszamy z jogurtem i kwaśną śmietaną, doprawiamy według uznania solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem /możemy go zastąpić ząbkiem czosnku/. Tak przygotowany sos dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. Na koniec do sałatki dodajemy podzielony na różyczki brokuł i delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 18.11.2013 08:21
smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak