Sałatka ryżowa wg Beaty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • szynka

    250 g
  • seler naciowy

    2 łodyżki
  • jabłka

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • natka pietruszki

  • majonez

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko, ostudzić. Szynkę pokroić w cienkie paseczki. Seler opłukać i pokroić cieniutko. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W misce mieszamy ryż, szynkę, seler, jabłka czosnek, dodajemy natkę, sól, pieprz i majonez.
Delikatnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat