Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa wg Anety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
mięso z kurczaka 25 dag
groszek konserwowy 1/2 szkl
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
jabłka 2 szt
majonez
natka pietruszki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa wg Anety

Ryż ugotować na sypko i ostudzić. Mięso z kurczaka pokroić w kosteczkę.
Marchewkę i pietruszkę obrać, opłukać i ugotować do miękkości, następnie wyjąć, ostudzić i pokroić w paseczki.
Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy zieleninę, sól, pieprz, majonez i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak