Sałatka ryżowa na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    10 dkg
  • ogórek

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet winny

    2 łyżki
  • olej roślinny

    2 łyżki
  • rzodkiewka

    1 (czerwona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie . ogórek obrać cienko i pokroić w półplasterki , rzodkiewkę pokroić w plasterki, pomidor w ósemki wymieszać.
zrobić sos: wymieszać olej, ocet winny , sól do smaku i pieprzu też do smaku i na końcu wymieszać sos z pozostałymi składnikami i sałatka gotowa.
Górę sałatki można udekorować dowolnie : ugotowane jajko, cząstki pomidora...
Polecam !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (103)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 14.03.2017 10:55
bardzo dobra
paniusiaewa 02.03.2017 16:14
Lubie wszystkie szybkie dania, bo nie można ich zepsuć, przepieć, czy rozgotować..
Bożena Matuszczyk 01.03.2017 23:42
Smaczne i apetycznie.;)
Klausia 16.09.2016 17:17
ciekawa sałatka
ppaulina 07.06.2014 22:04
kolorowo tu i pysznie
caralajna 10.03.2014 17:42
smaczna sałatka
Angelika10 07.03.2014 22:24
super sałatka
norweska20 03.03.2014 11:33
szybka, a jaka smaczna
Malinka 01.03.2014 16:16
Szybko, ale za to jak smacznie!
Maniek2 01.03.2014 07:39
musze zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat