Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa lekko pomarańczowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 szk
cebula 1
kukurydzy konserwowej 2/3 szk
ogórków konserwowych 5
sól do smaku
pieprz do smaku
majonezu 3 łyżka
ketchup 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa lekko pomarańczowa

Ryż ugotowany na zielono w barwniku spożywczym na sypko i wystudzony wsypać do miski. Cebulę i paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę a parówki po obraniu z osłonek w plasterki. Kukurydzę odsączyć na sicie z zalewy. Wszystkie te składniki dodać do ryżu, następnie dodać ketchup i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać. Sałatkę schłodzić przez około 30 minut w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak