Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 1/2 szkl
ser żółty 15 dkg
szynka wędzona 15 dkg
ogórki konserwowe 3 szt
kukurydza w puszce 1 szt
jogurt naturalny 2 łyżki
bazylia świeża 10 listków
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż ugotować. Ser żółty pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Bazylię posiekać. Ser, ogórki, szynkę wymieszać . Do tych składników dodać odsączoną kukurydzę, ryż, bazylię, jogurt i majonez , wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

afrodyta 19.05.2016 20:54
Smaczna sałatka :-) robiłaś mi smaka :-)
pestka 19.05.2016 12:24
bardzo smaczna
Maridka19 19.05.2016 08:31
Lubię takie sałatki :)
Babeczka35 18.05.2016 22:44
Smaczna sałatka.
as28 18.05.2016 22:14
fajna sałatka
krokus 18.05.2016 21:50
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak