Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas z puszki 6-7 plastrów
szynka 4-5 plastrów
kukurydza konserwowa 1 puszka
seler konserwowy 1 słoik
por 1/2 szt
jabłko 1 szt
sól
pieprz
majonez
ryż ok3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Kukurydzę i plastry ananasa osączyć. Ananasa pokroić na małe kawałki. Por oczyścić, opłukać i drobno pokroić. Seler odcisnąć z zalewy. Jabłko obrać i drobno pokroić. Szynkę pokroić w kostkę.
Przygotowane składniki połączyć, doprawić do smaku.
Dodać majonez, połączyć i schłodzić.
Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.05.2014 10:05
super się prezentuje
Margo1 07.09.2013 17:24
lubię taką
Kazimierz1 06.06.2013 14:25
pyszna sałatka
Ania321 06.06.2013 14:18
wygląda bardzo smacznie :)
babajaga1969 06.06.2013 13:43
lubię taka sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak