Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1/2 szklanki
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
ogórek sałatkowy 1 sztuka
rzodkiewka 6 sztuk
szczypiorek 2 łyżki
groszek konserwowy 2 łyżki
kukurydza 2 sztuki
pieczarki marynowane 5-8 sztuk
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
ryż 1 1/2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa

Ryż przełożyć do dużej miski,dodać groszek,kukurydzę,posiekane orzechy,pietruszkę i szczypiorek.Pokrojone w kostkę pieczarki rzodkiewki i ogórka,doprawić solą i pieprzem.Dodać majonez i wymieszać.
Sałaka ta w Hiszpanii podawana jest jako danie główne,bardzo ją polecam bo jest naprawdę pyszna:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.11.2012 00:18
ciekawa sałatka muszę wypróbować
Lemon 02.11.2012 07:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak