Sałatka porowo pieczarkowa z wędzonym serem

Sałatka porowo pieczarkowa z wędzonym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    1 sztuka
  • pieczarki

    30 dag
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ser żółty

    wędzony 10 dag
  • majonez

    5 łyzek
  • musztarda

    1 łyzeczka
  • ogórki kiszone

    2-3 sztuki
  • jajka

    3 sztuki
  • sól himalajska

  • pieprz

  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora oczyścić i pokroić.
,doprawic do smaku , wymieszać.
Pokroić pieczarki .
Pieczarki te obgotowac w osolonej wodzie , przez około 7 minut.
Odcedzić i pozostawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroic w kostkę. Ogórki pokroic.
Ser zetrzec na tarce . Wszystkie składniki połączyć, dodać kukurydzę , majonez, musztarde, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna34

25.11.2015 12:27
Muszę wypróbować

Babeczka35

24.11.2015 20:52
Fajna sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat