Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka po żydowsku z kukurydzą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8-9 sztuk
cebula biała 2 sztuki
Kukurydza z Puszki 1 puszka
majonez tradycyjny
sól
pieprz
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka po żydowsku z kukurydzą

Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie
(uważać aby nie rozgotować ziemniaków)


Wystudzić,obrać i pokroić w kostkę.
Jajka ugotowane na twardo także pokroić w kostkę.
Drobno posiekaną cebulę posypać odrobiną soli i pieprzu i odstawić na 30 minut.
Kukurydzę dobrze odsączyć.
Wszystkie składniki wymieszać delikatnie aby ziemniaki się nie rozpadły.
Dodać majonez
Dosolić i doprawić do smaku pieprzem.


My zjedliśmy z kiełbaską na ciepło.




SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 08.01.2013 17:27
bardzo lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak