Sałatka piracka

Sałatka piracka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona

    puszka
  • fasola biała

    puszka
  • fasola zielona

    puszka
  • cebula

  • olej słonecznikowy

    4 łyzki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

  • szczypta cukru

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka piracka

Fasolę odcedzić z zalewy, opłukać zimną wodą i osączyć. Cebulę drobno posiekać. Składniki sosu czyli olej, sok z cytryny musztardę majeranek cukier sol i pieprz połączyć i wymieszać. Wszystkie rodzaje fasoli wymieszać w salaterce, dodać cebulę i polać sosem. Odstwaić na 1 godz. Przed podaniem ponownie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat