Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa Moniki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 250 gran
cebula biała 1 sztuka
jajko 3 sztuki
groszek konserwowy 3-4 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyżeczki
majonez 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
ogórek kiszony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa Moniki

W garnku zagotować około 1 litra wody z łyżeczka soli. Pieczarki oczyścić lub obrać i pokroić w cienkie plasterki. Wrzucić do wrzątku i gotować 4-5 minut. Odcedzić i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie delikatnie osuszyć.

Cebulę obrać, pokroić w małą kostkę. Przełożyć do miski i zalać taką ilością wrzątku aby ją przykryła i zostawić na 2-3 minuty. Odcedzić, ostudzić i osuszyć.

Do miski przełożyć pieczarki, dodać cebulę. Groszek odcedzić i także dodać do miski. Z ogórka wydrążyć nasionka i pokroić resztę w małą kostkę.


Ugotowane jajka na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do miski. Doprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i majonez. Dobrze wymieszać i odłożyć na godzinę do lodówki. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 17.02.2014 10:51
ładnie wygląda
pawel123 16.02.2014 21:30
Pyszności mniam
monikaT83 16.02.2014 21:08
bardzo dziękuję:) staram sie aby jedzenie ładnie "wyglądało":)
Mysiunia 16.02.2014 20:43
świetna! ładnie podana :)
Patriszja
Patriszja 16.02.2014 20:43
bardzo ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak