sałatka pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • pieczarki marynowane

    1 sloik
  • ogórki konserwowe

    4
  • cebula

    1
  • żółty ser ostry

    15 dag
  • majonez

    3 łyzki
  • jogurt naturalny

    2 łyzki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • jajko ugotowane na twardo

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odsączamy kukurydzę i pieczarki, wkłądamy do salaterki. Cebulę, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Do sałatki dodajemy tez żółty ser. Sos przyrządzamy z majonezu, jogurtu, musztardy i doprawiamy do smaku. Polewamy nim sałatkę i mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 08.10.2011 16:53
ładnie wygląda
Tika4444 04.03.2011 11:26
fajna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat