Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek konserwowy 1 sztuka
jaja 6 sztuk
majonez 2 łyżki
szczypiorek 1/2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Gotujemy jajka na twardo. W międzyczasie kroimy pieczarki w grube plastry, a następnie podsmażamy na oliwie lub gotujemy w odrobinie osolonej wody (można dodać także szczyptę oregano).
Krok 1 - Sałatka pieczarkowa foto
2
Kroimy ogórki konserwowe w drobną kostkę.
Krok 2 - Sałatka pieczarkowa foto
3
Gdy jajka się ugotują, zalewamy je zimną wodą i obieramy. Oddzielamy żółtko od białka. Kroimy białko w kostkę.
Krok 3 - Sałatka pieczarkowa foto
4
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy 2 łyżki majonezu, sól, pieprz. Podajemy posypując sałatkę szczypiorkiem (lub zieloną cebulką)
Krok 4 - Sałatka pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 19.09.2013 16:53
bardzo fajna
Fiffi 30.10.2012 23:26
smakowicie wyglada
karolina1869 12.09.2012 21:07
szybka i smaczna
Betka 12.09.2012 09:28
super;)
SylwiaMagdaSabin 11.09.2012 20:28
często ją robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak