Sałatka owocowa pod śnieżnobiałą kołderką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • gruszka

    1 sztuka
  • kiwi

    1 sztuka
  • mandarynka

    1 sztuka
  • banan

    1 sztuka
  • winogrona

    1 kiść
  • śmietana 30%

    250 mililitr
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • czekolada gorzka

    25 gram
  • Cynamon mielony Prymat

    1 szczypta
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce myjemy. Jabłko, gruszkę, banana, kiwi i mandarynkę obieramy ze skórki. Jabłko i gruszkę kroimy na cienkie półplasterki. Kiwi, banana i mandarynkę kroimy na plasterki, a winogrona na połówki lub plasterki. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej. W szklankach lub pucharkach układamy dowolnie owoce, bitą śmietanę i czekoladę. Przykrywamy ponownie owocami i bitą śmietaną, aż do wyczerpania składników. Wierzch deseru posypujemy cynamonem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota_31_ 20.09.2012 12:53
smakowitości

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat