sałatka orzechowo-serowa

sałatka orzechowo-serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    2 szt
  • kapusta pekińska

    mała
  • szczypiorek usiekany

    3 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    szczypta
  • orzechy włoskie

    10 drobno siekane
  • ser żółty

    15 (ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i kroimy w słupki,skrapiamy je sokiem z cytryny i łączymy ją z pokrojoną kapustą pekińską,ćwiartkami orzechów i pokrojonym w kostkę serem,wszystko posypujemy pieprzem polewamy olejem i delikatnie ale dokładnie mieszamy,posypujemy szczypiorkiem i doprawiamy solą i sokiem z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iza15

20.10.2011 20:59
ciekawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat