Sałatka ogórkowo-cukiniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek gruntowy

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • ocet jabłkowy

  • olej

  • koperek

  • cukinia

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie młodą myjemy nie obieramy tniemy na długie cieniutkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw. Ogórki także myjemy nie obieramy także kroimy w paseczki. Cukinie solimy i odstawiamy . Po ok 10 min odsączamy cukinie z wody jaką puściła. Łączymy ogórka z cukinią . Doprawiamy octem jabłkowym sola pieprzem i kropimy olejem . Dodajemy koperek .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 18.08.2012 12:35
super
agaK. 03.08.2012 12:08
skromna ale zdrowa;)
EWI 03.08.2012 08:21
super
iwa643 03.08.2012 07:31
polecam do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat