Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ogórkowo-cukiniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek gruntowy 4 szt
sól
pieprz
ocet jabłkowy
olej
koperek
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ogórkowo-cukiniowa

Cukinie młodą myjemy nie obieramy tniemy na długie cieniutkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw. Ogórki także myjemy nie obieramy także kroimy w paseczki. Cukinie solimy i odstawiamy . Po ok 10 min odsączamy cukinie z wody jaką puściła. Łączymy ogórka z cukinią . Doprawiamy octem jabłkowym sola pieprzem i kropimy olejem . Dodajemy koperek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 18.08.2012 12:35
super
agaK. 03.08.2012 12:08
skromna ale zdrowa;)
EWI 03.08.2012 08:21
super
iwa643 03.08.2012 07:31
polecam do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak