Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka obiadowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa
sczypiorek
rzodkiewka 4 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cukier do smaku
sól
piepr
śmietana gęsta 300 ml
musztarda łagodna 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka obiadowa

Sałatę należy dokładnie umyć i osuszyć, następnie ręcznie porwać na małe strzępki i przełożyć do wysokiej misy. Szczypiorek i rzodkiewkę drobno siekamy i mieszamy razem z sałatą, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, na koniec całą sałatkę zalewamy śmietaną z łyżką musztardy, mieszamy dokładnie i podajemy jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.11.2013 15:55
pyszny dodatek do obiadu
caralajna 12.07.2013 16:38
też podobną robię, smaczna jest
Granita 03.06.2013 08:00
ciekawe połączenie;same pyszności
bogusia19 30.05.2013 14:11
bardzo dobra z młodymi ziemniaczkami
dodi 30.05.2013 13:51
robię podobną jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak