Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zimę z pomidorów, papryki i bakłażanów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 1 kg
czosnek 1 główka
olej 0,5 szklanki
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
bakłażan
papryka czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimę z pomidorów, papryki i bakłażanów

Paprykę i bakłażany opiekamy w piekarniku, zdejmujemy z nich skórkę i kroimy w dość dużą kostkę. Pomidory również obieramy ze skóry i również kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy olej i przeciśnięty przez praskę lub drobniutko posiekany czosnek. Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia, doprawiamy do smaku i przekładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 27.11.2012 20:41
dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak