Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka na zimę z kalafiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
kalafior 1 sztuka
pieczarkki 1 kg
Zalewa:
woda 6 szklanek
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżka na litr
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 4 sztuki
Goździki całe Prymat szczypta
papryka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka na zimę z kalafiorem

paprykę wydrążamy, płuczemy, kroimy w mniejsze kawałki. Cebulę obieramy kroimy w plastry. Kalafior "wyróżyczkować", POSOLIĆ, gotować ok 3 minut. Pieczarki obieramy, kroimy, solimy i gotujemy 5 minut. Wszystko mieszamy.

Wszystko połączyć, dodać do zagotowanej zalewy, gotować ok 8 minut. Przełożyć w słoiki. Zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 21.03.2013 23:56
przetwory na zimę, super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak