Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na zimę z czerwonej kapusty, papryki i kminku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona 4 szt
sól 1 łyżka
Zalewa:
woda 0,75 szklanki
ocet 10 % 0,5 szklanki
cukier 3 łyżki
kminek 1 płaska łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 0,5 łyżeczki
papryka czerwona 1,5 kg
kapusta czerwona 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimę z czerwonej kapusty, papryki i kminku

Papryki wrzucamy do wrzątku na 5 min. a następnie odsączamy, odcinamy podstawy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy.Paprykę i kapustę mieszamy i przekładamy do słoików. Z podanych składników przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i gorącą napełniamy słoiki z warzywną mieszanką. Słoje zakręcamy i pasteryzujemy w temp. 90 stopni C przez 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 30.11.2012 13:46
uwielbiam czerwoną kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak