Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sałatka na zimę z czerwonej kapusty, papryki i kminku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula czerwona
4 szt
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Zalewa:
woda
0,75 szklanki
ocet 10 %
0,5 szklanki
cukier
3 łyżki
kminek
1 płaska łyżeczka
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
0,5 łyżeczki
papryka czerwona
1,5 kg
kapusta czerwona
1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na zimę z czerwonej kapusty, papryki i kminku

Papryki wrzucamy do wrzątku na 5 min. a następnie odsączamy, odcinamy podstawy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i szatkujemy.Paprykę i kapustę mieszamy i przekładamy do słoików. Z podanych składników przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i gorącą napełniamy słoiki z warzywną mieszanką. Słoje zakręcamy i pasteryzujemy w temp. 90 stopni C przez 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 30.11.2012 13:46
uwielbiam czerwoną kapustę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak