Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na modłę boliwijską

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska
kapusta kiszona 1 garsc
natka pietruszki 1 pek
quinoa ugotowana 1 szkl
sól
pieprz
olej roślinny arganowy
sos mango

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na modłę boliwijską

Liście kapusty pekińskiej siekamy bardzo drobno, oprószamy sola i wrzucamy do miski, odstawimy na 5 min, by zmiękły i puściły sok.

Umyta natkę pozbawiamy łodyżek - liscie dodajemy do pekinki. Do kapusty dodajemy też niewielką ilość kapusty kiszonej. Ugotowaną i ostudzoną komose ryżową mieszamy widelcem, a następnie dodajemy do kapusty. Całość oprószamy chili, suszonym czosnkiem, polewamy olejem arganowym i dodajemy chutney mango. Mieszamy wszystko przed zjedzeniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 16.03.2016 20:21
ciekawy przepis
dorota20w 08.03.2016 21:45
dziękuję :)
Barbara13 05.03.2016 12:58
bardzo ciekawy przepis,nie jadłam jeszcze takiego połączenia smakowego
Ada-Gaba 04.03.2016 20:47
ciekawa sałatka
Kolorowa 04.03.2016 14:09
fajny przepis ;)
dorota20w 04.03.2016 12:16
dziękuję :)
wwwiolka 04.03.2016 11:40
Wspaniale się prezentuje.
norweska20 04.03.2016 10:55
zapowiada się smacznie
Konczi 04.03.2016 10:48
bardzo fajne połączenie - musi być pycha !
mysza75 04.03.2016 10:35
jaka fajna jeszcze takiej nie jadłam
Ola1984 04.03.2016 10:21
Fajna propozycja :)
Ela427 04.03.2016 10:03
fajny pomysł
Ifa 04.03.2016 08:26
Ciekawe smaki, bardzo odważne :-)
Maridka19 04.03.2016 08:01
Ciekawy przepis :)
barbara11561 03.03.2016 21:20
bardzo ciekawa sałatka:)
Wiktoria29 03.03.2016 21:02
ciekawa nazwa i sama sałatka
adelajda 03.03.2016 20:09
Zapowiada się pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak