Sałatka meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • sałatka meksykańka

    1 puszka
  • cebula

    3 plastry
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • majonez

  • ser żółty

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka kroimy w drobną kostkę. Warzywa z puszki odcedzamy. Cebulkę drobno siekamy. Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wierzch sałatki posypujemy słodką papryką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 19.01.2017 19:47
na pewno dobra
Bernadeta1 19.01.2017 19:42
szybka i smaczna
iskierka.ag 19.01.2017 09:59
Fajna i szybko się robi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat