Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z tuńczykiem, jajkiem i czerwoną fasolą
Sałatka z tuńczykiem i makaronem to bardzo proste połączenie składników, w sam raz na szybką przekąskę, śniadanie lub kolację. Idealnie smakuje z jajkiem na twardo, czerwoną fasolą z puszki oraz dodatkiem natki pietruszki.
W tym przepisie na sałatkę makaronową z tuńczykiem użyty jest makaron kokardki, ale równie dobrze sprawdzą się inne rodzaje makaronu np. wstążki, kolanka lub świderki.
Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć.
Fasolę czerwoną przepłukać i również osączyć. Jajka pokroić w kostkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i osączonego tuńczyka z puszki.
Wszystko dokładnie wymieszać, dodać makaron i jeszcze raz wymieszać. Następnie wszystko wymieszać z majonezem.