Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa sałatka z brokułem i tuńczykiem
Jakie składniki dać do sałatki makaronowej? Przede wszystkim zdrowe! Idealne będą warzywa: brokuł, czerwona papryka, czarne oliwki i cebula. Wspaniale smakują z tuńczykiem i ciągnącym się, roztopionym żółtym serem. Sałatka makaronowa z brokułem i tuńczykiem to lekkie danie, świetne na śniadanie, lunch czy kolację.
Kroki postępowania
Tak przygotowany brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Gotowy wyjmujemy i studzimy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy.
Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy makaron oraz żółty ser (starty na grubych oczkach). Całość podgrzewamy.
Gdy ser się rozpuści dodajemy pozostałe składniki: oliwki, paprykę, tuńczyka i brokuł. Sałatkę delikatnie mieszamy i porcjujemy na talerze.