Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z kurczakiem, papryką i kukurydzą
1. Makaron świderki gotujemy według opisu na opakowaniu.
Po ugotowaniu odcedzić i przepłukać zimną wodą.
2. Do ugotowanego makaronu dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę.
3. Filet z kurczaka oczyszczamy z błonek, myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy, mieszamy.
4. Tak przygotowanego kurczaka podsmażamy na rozgrzanym oleju. Po podsmażeniu studzimy.
5. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy i kroimy w nie dużą kostkę.
6. Do makaronu z kukurydzą dodajemy podsmażonego kurczaka oraz pokrojone papryki.
7. Do całości dodajemy majonez wymieszany z jogurtem naturalnym, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, dokładnie mieszamy.