Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidor
3 sztuki -
ogórek
1 sztuka -
papryka czerwona
1 sztuka -
por
1 sztuka -
ser żółty
150 g. -
cytryna
1 sztuka -
oliwa
4 łyżki -
sól
- do smaku -
pieprz
- do smaku -
koperek
1 pęczek
Przepis i sposób przygotowania SAŁATKA LETNIA Z SEREM
Zer żółty pokroić w drobne paski (można zetrzeć na tarce z dużymi dziurkami).
Wszystko razem połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Cytrynę wycisnąć.
Powstały sok wymieszać z oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać do warzyw. Całość delikatnie wymieszać.
Koperek posiekać, posypać nim wierzch potrawy. SMACZNEGO!!!
Komentarze (1)