Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kukurydziano-paprykowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 2
ser żółty 20 dkg
por 1
ogórki konserwowe 2
majonez 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kukurydziano-paprykowa

Ser pokroić w kosteczkę ok. 1x1 cm. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w drobna kosteczkę. Por pokroić w cieniutkie plasterki i sparzyć, a nastepnie odcedzic i ostudzić. Ser wymieszać z kukurydzą, pokrojona papryką i ogórkiem oraz porem. Dodać majonez i doprawić sola i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Przygotowywac najlepiej tuż przed podaniem na stół, bo warzywa konserwowe mogą puścić sok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 28.08.2012 13:57
robię podobną
staropolanka5 28.08.2012 13:35
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak