Salatka kijowska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza

    1 puszka
  • wędzona makrela

    1 szt
  • ogórek konserwowy

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • majonez

    3/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1/4 łyżeczki
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę oczyścić ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki. Kukurydzę osączyć. Cebulę i ogórek pokroić w kostkę. Wszystko połączyć z ryżem, doprawić solą i pieprzem, polać majonezem i wymieszać. Podawać z ciemnym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 05.06.2011 21:19
mniam mniam
agnieszka214 26.05.2011 18:55
smaczne
gosia561 05.05.2011 17:14
próbowała jest smaczna
gosia561 27.04.2011 21:49
może być smaczna
agogo2 18.04.2011 13:27
dobra
Ewa111 14.03.2011 13:58
pyszna sałatka
berys18 21.02.2011 08:21
sałatka bardzo fajna, ja lubię z ogórkiem kiszonym
Grazyna0211 18.02.2011 11:00
bardzo dobra salatka
szajba2 26.01.2011 16:13
kijowska albo kijowa
rakow2 13.10.2010 16:23
salatka i to jeszcze kijowska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat