Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ketchupowa z ogórkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
cebula 1 kg
marchewka 0,5 kg
ketchup pikantny 0,5 opakowania
koncentrat pomidorowy 1 szt
ocet 10 % 1 szklanka
cukru 1 szklanka
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ketchupowa z ogórkami

Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka lub w plasterki. Ogórki dokładnie umyć i pokroić również w plastry.
Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować.
Do gotującej się zalewy dodać marchewkę zamieszać i gotować przez 3 minuty. Następnie dodać cebulę zamieszać i gotować przez 3 minuty. Na samym końcu dodać ogórki i dokładnie zamieszać i gotować przez ok 10-15 min.W tym czasie ogórki puszczą wodę i dokładnie wymieszają się z zalewą.
Tak przyrządzoną sałatkę nakładać do wyparzonych słoików i dokładnie zamykać.
NIE PASTERYZOWAĆ!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 24.09.2013 18:00
musi być pyszna
alaaa 20.08.2013 18:48
na zimę idealne
Margo1 26.07.2013 22:11
lubię takie sałatki
Marta11 17.07.2013 17:14
tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak