Sałatka jarzynowa z rydzami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    0,5 szt
  • cebula

    1 szt
  • jajka

    4 szt
  • groszek konserwowy

    1 szklanka
  • rydze

    1 szklanka ( marynowane)
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • majonez light

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i seler ugotować, ostudzić, obrać i razem z ogórkami pokroić w kosteczkę. Obraną cebulę drobno posiekać, dodać do miski z warzywami .Groszek i rydze osączyć z zalewy. Rydze pokroić w dość dużą kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny aby smaki się połączyły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 26.06.2017 19:08
taka sałata zawsze bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat