Sałatka jarzynowa z pieczarkami i kukurydzą.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • jabłka

    2 sztuki
  • jajka

    5 sztuk
  • pietruszka

    2 sztuki
  • ogórki konserwowe

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki marynowane

    1 mały słoik
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • sól i pieprz

  • majonez

    6-7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka gotujemy na twardo,studzimy,obieramy i kroimy w kostkę.
2. Marchewki,pietruszki i ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy do miękkości.Studzimy i kroimy w kostkę.
3.Cebulę i jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
4.Ogórki kroimy w kostkę i odsączmy z nadmiaru soku.
5.Kukurydzę,groszek i pieczarki odsączamy z zalewy,pieczarki kroimy w półplasterki.
6.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 25.06.2015 14:02
Zgadza się:)
gusia1000 25.01.2015 00:48
Zawsze dobra.
Babeczka35 11.01.2015 16:24
Dziękuję:)
IwonaDD 11.01.2015 11:28
świetna sałatka
Futka 11.01.2015 11:25
Świetna sałatka - pycha! :)
Konczi 11.01.2015 09:16
bardzo smacznie wygląda
Babeczka35 11.01.2015 09:03
Dziękuję,ja też lubię;)
Adamorek 11.01.2015 00:50
przepyszna sałątka
Iwusia 10.01.2015 23:53
lubię takie sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat