Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 30 dkg
marchew 15 dkg
seler 10 dkg
pietruszka 10 dkg
fasola perłowa 15 dkg
ogórek kiszony 15 dkg
groszek zielony 15 dkg
jabłka 15 dkg
jajka ugotowane na twardo 3 szt.
pieczarki marynowane 10 dkg
majonez 250 ml
musztarda 1 łyżeczka
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa z fasolą

Fasolę opłukać, namoczyć na 12 godz. i ugotować do miękkości, pod koniec gotowania lekko posolić. Ziemniaki, marchew i seler obrać i ugotować. Jabłka i ogórki obrać.
Ugotowane warzywa, pieczarki, jajka i jabłka pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać fasolę. Majonez wymieszać z musztardą i połączyć z sałatką, doprawić do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 17.11.2015 10:29
dziekuje ;-)
Bernadeta1 16.11.2015 18:08
pyszna sałatka i piękna dekoracja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak