Sałatka jarzynowa ARBUZ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2-3
  • seler

    1/3
  • kartofle

    2
  • jajka

    2
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • papryka czerwona

    1
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Jajka gotujemy 10 minut na twardo .Myjemy warzywa i gotujemy w całości ze skórką aż będą miękkie .Obieramy ze skórki , jajka ze skorupki .
Krok 2 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Wszystkie warzywa oraz jajka drobno kroimy .
Krok 3 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Doprawiamy wszystko do smaku , dodajemy majonez , mieszamy .
Krok 4 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Mokrymi rękami formujemy kształt arbuza .
Krok 5 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Szczypiorek myjemy , drobno siekamy . Małą paprykę myjemy , wydrążamy gniazdo nasienne , drobniutko kroimy .Powstały arbuz smarujemy majonezem .Jeden bok obsypujemy szczypiorkiem , będzie to zielona skórka arbuza .Resztę wolnego miejsca obsypujemy papryką , to będzie czerwony miąższ .Wkładamy gdzieniegdzie ziarenka ziela , to natomiast będą pestki arbuza .
Krok 6 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Taka sałatka będzie ozdobą niejednego stołu na przyjęciu .Mam nadzieję ,że się Wam spodobała!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
martyna94 12.10.2013 15:58
Coś wspaniałego! :) Bardzo mi się podoba
wyattearp 06.10.2013 09:55
bardzo ciekawie wygląda
Renataj 04.10.2013 20:05
Sałatka jarzynowa z fajnym pomysłem.
Megg 04.10.2013 18:29
smaczna taka sałatka
babajaga1969 04.10.2013 17:41
spodobało nam się , fajny pomysł
Magda24 04.10.2013 17:10
lubie takie sałatki
Monika58 04.10.2013 17:04
fajnie wygląda
Sylwia26 04.10.2013 16:58
apetycznie wygląda :)
gosia561 04.10.2013 16:56
fajnie podana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat