Sałatka jarzynowa ARBUZ

Sałatka jarzynowa ARBUZ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2-3
  • seler

    1/3
  • kartofle

    2
  • jajko

    2
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • papryka czerwona

    1
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka jarzynowa ARBUZ

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Jajka gotujemy 10 minut na twardo .Myjemy warzywa i gotujemy w całości ze skórką aż będą miękkie .Obieramy ze skórki , jajka ze skorupki .
Krok 2 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Wszystkie warzywa oraz jajka drobno kroimy .
Krok 3 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Doprawiamy wszystko do smaku , dodajemy majonez , mieszamy .
Krok 4 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Mokrymi rękami formujemy kształt arbuza .
Krok 5 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Szczypiorek myjemy , drobno siekamy . Małą paprykę myjemy , wydrążamy gniazdo nasienne , drobniutko kroimy .Powstały arbuz smarujemy majonezem .Jeden bok obsypujemy szczypiorkiem , będzie to zielona skórka arbuza .Resztę wolnego miejsca obsypujemy papryką , to będzie czerwony miąższ .Wkładamy gdzieniegdzie ziarenka ziela , to natomiast będą pestki arbuza .
Krok 6 - Sałatka jarzynowa ARBUZ foto
Taka sałatka będzie ozdobą niejednego stołu na przyjęciu .Mam nadzieję ,że się Wam spodobała!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

martyna94 12.10.2013 15:58
Coś wspaniałego! :) Bardzo mi się podoba
wyattearp 06.10.2013 09:55
bardzo ciekawie wygląda
Renataj 04.10.2013 20:05
Sałatka jarzynowa z fajnym pomysłem.
Megg 04.10.2013 18:29
smaczna taka sałatka
babajaga1969 04.10.2013 17:41
spodobało nam się , fajny pomysł
Magda24 04.10.2013 17:10
lubie takie sałatki
Monika58 04.10.2013 17:04
fajnie wygląda
Sylwia26 04.10.2013 16:58
apetycznie wygląda :)
gosia561 04.10.2013 16:56
fajnie podana

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat