Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką

Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 sztuk
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • majonez

    2-3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • dymki ze szczypiorkiem

    3 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką foto
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek żółtka wyciągamy, białka ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Krok 2 - Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką foto
Tuńczyka i kukurydzę osączamy z zalewy, dymkę myjemy i kroimy drobno, układamy warstwowo sałatkę w misce:starte białka, tuńczyk i połowę pokrojonej dymki, solimy i doprawiamy pieprzem smarujemy warstwą majonezu.
Krok 3 - Sałatka jajeczna z tuńczykiem i dymką foto
Dodajemy osaczoną kukurydzę a na wierzchu rozsypujemy starte żółtka z jajek, dekorujemy pozostałością dymki, schładzamy w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Monika-twin 18.05.2015 14:32
fajna sałatka.
Wacław 18.05.2015 10:45
pyszna kolacja :-)
mysza75 18.05.2015 10:42
bardzo fajna sałatka
Motorek 18.05.2015 08:12
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat